FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is mijn ringmaat?

 

Er zijn verschillende manieren om ringmaten te meten. In de webshop gebruik ik de omtrek van de vinger, of beter gezegd, de binnenomtrek van de ring, om de

maat te bepalen. Deze wordt gemeten in milimeter.

Er zijn enkele manieren om zelf je ringmaat te meten. Maar het meest ideale is toch als je je maat bij een juwelier, of bij mij in het atelier komt laten opmeten. Daarbij wordt gebruik gemaakt vaan een bos ringen, die je kan passen en zo uitkiezen welke het comfortabelste zit. Een ring mag niet te strak zitten, zodat hij nog afkan. Maar hij mag ook niet te los zitten of je hem niet snel verliest of dat hij rondraait.

Ø in mm

Omtrek in mm

US maat

15

48

4.5

15.5

49

5

16

50

5.5

16.25

51


16.5

52

6

17

53

6.5

17.25

54

7

17.5

55

7.5

18

56

8

18.25

57


18.5

58

8.5

19

59

9

19.25

60


19.5

61

9.5

19.75

62

10

20

63

10.5

20.25

64


20.5

65

11

21

66

11.5

21.5

68

12

22

69

13

  • Diameter in mm:

Deze kan je gemakkelijk meten door de binnendiameter van een passende ring te meten. In de tabel rechts kan je omrekenen wat die maat in Europese of Amerkaanse maten zijn.

 

  • Omtrek in mm

Door een papiertje losjes rond je vinger te wikkelen, kan je de maat bepalen. Waar de uiteinden elkaar overlappen, zet je een streepje. Daarna meet je de lengte van het strookje.

 

  • Amerikaanse ringmaat

Deze wordt in belgië minder vaak gebruikt. Je kan hiervoor best naar de tabel kijken om te berekenen wat jouw maat is. Deze maten staan wel vaak op een ringmaatstok of ringenbos.

 

Armbandmaten kunnen ook gemeten worden. Dit doe je het best door een lintmeter (of een papiertje/lintje) losjes rond je pols te leggen. Armbandmaten worden meestal in mm of cm weergegeven. Dit is de binnendiameter of de lengte van de armband.

 

 

Kan ik een juweel laten maken op maat?

 

Dit is zeker mogelijk. Maak een afspraak zodat we samen kunnen kijken hoe we jouw idee uitwerken. Bij bestellingen op maat wordt er wel vooraf een voorschot gevraagd van 50%

 

 

 

Kan ik bij jou terecht om oud goud te verkopen?

 

Ik koop geen goud aan. Voor het toetsen van goud en diamanten en de verkoop hiervan kan je beter bij een reguliere juwelier gaan. Ik focus mij op het ontwerpen van juwelen.

Wat ik wel kan is je oude gouden juwelen of erfstukken omvormen tot iets nieuw. Hiervoor kan je me altijd mailen of bellen (bij afwezigheid een boodschap nalaten aub).

 

 

 

Hoe en waar worden de juwelen gemaakt?

 

Alle juwelen worden vervaardigd in het atelier van Natascha in België.

De juwelen worden uit hoogwaardige edelmetalen gemaakt. De zilveren juwelen zijn gemaakt uit sterling zilver, ook gekend als 925 zilver. Dit is de meest gebruikte legering van zilver, ook wel eerste gehalte zilver genoemd. Dit wil zeggen dat 92.5%  van de legering zilver is, de overige 7.5% is koper.

Voor gouden juwelen zijn er verschillende karaten. De meest gebruikte zijn 18k en 14k. Sieraden in goud worden enkel op maat gemaakt. Ik heb geen stock aan gouden sieraden.

De (half)edelstenen die ik gebruik komen van overal ter wereld.

 

 

Wat zijn de openingsuren?

 

Aangezien ik geen fysieke winkel heb en een bijkomende job uitoefen, zijn er geen vaste openingsuren. Als je wil langskomen om een idee te bespreken, een juweel te passen of te kopen, kan je best een afspraak maken door te bellen, sms'en of te mailen.

 

 

Hoe kan ik een juweel via de website bestellen?

 

Klik het product aan dat je wil kopen, en bestel. Zo simpel is het! Er zijn verschillende betaalmethoden: bancontact, paypal en kredietkaarten.  Je bestelling wordt binnen de 2 dagen verzonden met de post. De verzendkosten bedragen 5 euro bij aankopen binnen België lager dan 100 euro. Voor zendingen buiten België bedragen de verzendkosten 10 euro. Bij aankoop van meer dan 100 euro, zijn de verzendkosten gratis.

Afhalen kan ook. Je kan ook bij afhaling betalen. Dan hoef je geen bestelling op de website te plaatsen. Een mailtje of telefoontje is voldoende. Je kan zowel cash als met alle betaalkaarten betalen.

 

 

Kan ik retourneren?

 

Enkel items van de webshop kunnen binnen de 30 dagen geretourneerd worden. Wanneer je niet tevreden bent met je bestelling, laat dit zo snel mogelijk weten waarom je niet tevreden bent en het product wil terugzenden. Het item moet ongedragen en in nieuwstaat zijn, inclusief verpakking.

Op maat gemaakte bestellingen kunnen niet geretourneerd worden. Deze kunnen wel aangepast worden zodat die toch aan uw wensen voldoet.

Defecten opgelopen bij het verzenden of tijdens de eerste maand worden kosteloos gerepareerd. Wanneer er later iets stukgaat, mag je me altijd mailen voor reparatie. Er wordt een evaluatie gemaakt van de aard van de beschadiging. Hierbij wordt beslist of de reparatie kostenloos is of niet. Verlies van stenen of onderdelen worden niet kosteloos hersteld.

 

 

Mijn zilveren juweel wordt zwart en vuil. Is mijn juweel wel echt zilver?

 

Wanneer zilver in aanraking komt met lucht gaat het oxideren. Dit is een natuurlijk proces en dus heel normaal. De typische oxidatie van zilver toont net aan dat je juweel echt zilver is.

Het is raadzaam om juwelen afgesloten te bewaren. Ideaal zijn plastic hersluitbare zakjes. Je juweel op de vensterbank in de badkamer laten liggen zal het er net sneller dof en zwart laten uitzien.

Met een zachte tandenborstel en wat afwasmiddel in warm water kan je je juweel opnieuw schoonmaken. Let op: doe dit enkel bij juwelen zonder stenen. Sommige (half)edelstenen (in het bijzonder parels en opaal) verdragen geen detergenten. Poetsdoekjes zijn dan de oplossing. Deze zijn sowieso handig om je juweel terug te laten blinken. Het polijst je juweel lichtjes op. Er bestaan ook badjes voor juwelen (zonder edelstenen) om ze op te poetsen.

Sommige mensen hun zweet reageert feller met zilver. Vaak zijn medicijnen hiervan de oorzaak. Het kan dus zijn dat daardoor je juweel sneller zwart wordt. Regelmatig oppoetsen is dan de boodschap.

Vermijd ook parfum, chloor en sulfide op je juwelen. Deze middelen zijn gekend om zilver heel snel zwart te maken.

 

Natascha Mattens

+32 473 66 68 56

juwelen@nataschamattens.be

 

BTW: BE0632548678

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen

 

Copyright © All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren