About

Wie ben jij?

 

Ik ben Natascha Mattens, een 26 jaar jonge Belgische juweelontwerpster uit Lede. Mensen noemen mij wel eens een creatieve duizendpoot.

Goudsmid Natascha Mattens in haar atelier


Welke opleidingen heb je genoten?


Ik behaalde mijn Bachelor in Beeldende kunsten, gespecialiseerd in tekenen en grafiek, in Sint Lucas Gent. Na deze driejarige opleiding besliste ik één van mijn andere passies te volgen: juwelen maken.

In 2013-2014 volgde ik de opleiding goudsmid aan Syntra Brussel, waarna ik me specialiseerde in wasbewerking en gieten in Institut de la parure et bijouterie in Brussel.Waar haal je je inspiratie vandaan?


Mijn hoofd is één en al chaos. Het zit vol met ideeën en dingen die ik wil maken.

Mijn grootste inspiratiebron voor mijn werk is de natuur. de cyclus van leven en dood spreekt me hierin aan. Het vergankelijke. Hierbij ontwerp ik imaginaire bloemen, maar gebruikt ook obscure elementen zoals dierenschedels. Hoe belangrijk is iets maken met de handen voor jou?


Ambacht en enigheid staan bij mij centraal. Alle ontwerpen zijn handgemaakt in het atelier bij mij thuis. De meeste ontwerpen worden slechts eenmaal gemaakt. Ik beleef veel meer plezier aan iets creëren met mijn handen dat uniek is, dan aan een massaproduct op de markt brengen. Handwerk zorgt er ook voor dat nooit iets identiek kan zijn. Dat maakt het net zo mooi.

Naast een heleboel ontwerpen die ik maak en te koop aanbied in de webshop en op evenementen, maakt ik ook juwelen op bestelling. Handwerk geeft me de mogelijkheid om iets te maken naar jouw wens.Wat houd je nog zoal bezig naast juwelen?


Ik ben altijd al graag creatief bezig geweest. Zo spelen tekenen en fotografie ook een belangrijke rol in mijn leven. Tekenen is altijd de basis geweest. Ik heb altijd al getekend. Mijn voorkeur gaat naar zwart-wit. En eigelijk wel liefst vrij donker of clair-obscure. Ook voor juwelen te ontwerpen neem je wel eens je potlood bij de hand!

Bij fotografie is het alweer de natuur en de vergankelijkheid die mij triggeren. Zo zoek ik het liefst verlaten plekken op, waar natuur overwoekerd en ik kan spelen met het licht om een donkere sfeer te creëren.

Tot slot heb ik altijd al graag uniek geweest. Van tijd tot tijd maak ik eens iets anders dan een juweel voor mezelf. Ik hou ervan om schoonheid te creëren, op welke manier dan ook.


Wie weet welke creatieve uitspattingen jullie in de toekomst nog van mij te zien krijgen?
Nog vragen? Stel ze gerust!


In het atelier

Natascha Mattens

+32 473 66 68 56

juwelen@nataschamattens.be

 

BTW: BE0632548678

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen

 

Copyright © All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren