Vragen

 

Ø in mm

Omtrek in mm

US maat

15

48

4.5

15.5

49

5

16

50

5.5

16.25

51

 

16.5

52

6

17

53

6.5

17.25

54

7

17.5

55

7.5

18

56

8

18.25

57

 

18.5

58

8.5

19

59

9

19.25

60

 

19.5

61

9.5

19.75

62

10

20

63

10.5

20.25

64

 

20.5

65

11

21

66

11.5

21.5

68

12

22

69

13

Wat is mijn ringmaat?

 

Er zijn verschillende manieren om ringmaten te meten. In de webshop gebruik ik de omtrek van de vinger, of beter gezegd, de binnenomtrek van de ring, om de

maat te bepalen. Deze wordt gemeten in milimeter.

Er zijn enkele manieren om zelf je ringmaat te meten. Maar het meest ideale is toch als je je maat bij een juwelier, of bij mij in het atelier komt laten opmeten. Daarbij wordt gebruik gemaakt vaan een bos ringen, die je kan passen en zo uitkiezen welke het comfortabelste zit. Een ring mag niet te strak zitten, zodat hij nog afkan. Maar hij mag ook niet te los zitten o je hem niet snel verliest of dat hij rondraait.

 

 

  1. Diameter in mm:

Deze kan je gemakkelijk meten door de binnendiameter van een passende ring te meten. In de tabel rechts kan je omrekenen wat die maat in omtrek of in amerkaanse maten zijn.

 

  1. Omtrek in mm

Door een papiertje losjes rond je vinger te wikkelen, kan je de maat bepalen. Waar de uiteinden elkaar overlappen, zet je een streepje. Daarna meet je de lengte van het strookje.

 

  1. Amerikaanse ringmaat

Deze wordt in belgië minder vaak gebruikt. Je kan hiervoor best naar een tabel kijken om te berekenen wat jouw maat is. Deze maten staan wel vaak op een ringmaatstok of ringenbos.

 

Armbandmaten kunnen ook gemeten worden. Dit doe je het best door een lintmeter (of een papiertje/lintje) losjes rond je pols te leggen. Armbandmaten worden meestal in mm of cm weergegeven. Dit is de binnendiameter of de lengte van de armband.

 

 

 

Kan ik een juweel laten maken?

 

Dit is zeker mogelijk. Maak een afspraak zodat we samen kunnen kijken hoe we jouw idee uitwerken. Bij bestellingen op maat wordt er wel vooraf een voorschot gevraagd van 50%

 

 

 

Kan ik bij jou terecht om oud goud te verkopen?

 

Ik koop geen goud aan. Voor het toetsen van goud en diamanten en de verkoop hiervan kan je beter bij een reguliere juwelier gaan. Ik focus mij meer op het ontwerpen van juwelen. Wat ik wel wil doen is je oude gouden juwelen of erfstukken omvormen tot iets nieuw.

 

 

 

Hoe en waar worden de juwelen gemaakt?

 

Alle juwelen worden vervaardigd in het atelier van Natascha. Alles is 100% Belgisch gemaakt.

Alle juwelen worden uit hoogwaardig materiaal gemaakt. De zilveren juwelen zijn gemaakt uit sterling zilver, ook gekend als 925 zilver. Dit is de meest gebruikte legering van zilver. Dit wil zeggen dat 92.5% van de legering zilver is. De overige 7.5% is koper.

Voor gouden juwelen zijn er verschillende karaten. De meest gebruikte zijn 18k en 14k. Sieraden in goud worden enkel op maat gemaakt. Ik heb geen stock aan gouden sieraden.

 

 

Wat zijn de openingsuren?

 

Aangezien ik geen winkel heb, en een bijkomende job uitoefen, zijn er geen vaste openingsuren. Als je wil langskomen om een idee te bespreken, een juweel te passen of te kopen, kan je best een afspraak maken door te bellen, sms'en of te mailen.

 

 

Hoe kan ik een juweel via de website bestellen?

 

Klik het product aan dat je wil kopen, en bestel. Zo simpel is het! Er zijn verschillende betaalmethoden: bancontact, paypal en kredietkaarten. Je bestelling wordt de dag nadien aangetekend verzonden met de post. De verzendkosten bedragen 5 euro bij aankopen lager dan 100 euro. Bij aankoop van meer dan 100 euro, zijn de verzendkosten gratis.

Afhalen kan ook. Je kan ook ter plaatse betalen. Dan hoef je geen bestelling op de website te plaatsen. Een mailtje of telefoontje is voldoende. Je kan zowel cash als met alle betaalkaarten betalen.

 

 

Kan ik retourneren?

 

Enkel items van de webshop kunnen geretourneerd worden. Wanneer je niet tevreden bent met je bestelling, laat dit zo snel mogelijk weten waarom je niet tevreden bent en het product wil terugzenden. Het item moet ongedragen en in nieuwstaat zijn, inclusief verpakking.

Op maat gemaakte bestellingen kunnen niet geretourneerd worden. Deze kunnen wel aangepast worden zodat die toch aan uw wensen voldoet.

Defecten opgelopen bij het verzenden of tijdens de eerste maand worden kosteloos gerepareerd. Wanneer er later iets stukgaat, mag je me altijd mailen voor reparatie. Er wordt een evaluatie gemaakt van de aard van de beschadiging. Hierbij wordt beslist of de reparatie kostenloos is of niet. Verlies van stenen of onderdelen worden niet kosteloos hersteld.

Natascha Mattens

+32 473 66 68 56

juwelen@nataschamattens.be

 

BTW: BE0632548678

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen

Copyright © All Rights Reserved