Over

 

Natascha Mattens is een 24 jaar jonge Belgische juweelontwerpster uit Lede. Naast juwelen is ze ook geïnteresseerd in andere kunstvormen zoals tekenen en fotografie.

 

Ze behaalde haar Bachelor in Beeldende kunsten, gespecialiseerd in tekenen en grafiek, in Sint Lucas Gent. Na deze driejarige opleiding besliste ze één van haar andere passies te volgen: juwelen maken.

In 2013-2014 volgde ze de opleiding goudsmid aan Syntra Brussels, waarna ze zich specialiseerde in wasbewerking en gieten in Institut de la parure et bijouterie in Brussel.

 

Haar grootste inspiratiebron is de cyclus van leven en dood in de natuur. Hierbij ontwerpt ze imaginaire bloemen, maar gebruikt ook obscuurde elementen zoals dierenschedels. Ambacht en enigheid staan bij haar centraal. Alle ontwerpen zijn handgemaakt in het atelier bij haar thuis. De meeste ontwerpen worden slechts eenmaal gemaakt. Handwerk zorgt er ook voor dat nooit iets identiek kan zijn. Dat maakt het net zo mooi.

 

Naast een heleboel ontwerpen die ze maakt en te koop aanbied in de webshop, maakt ze ook juwelen op maat en naar jouw wens.

In het atelier

Natascha Mattens

+32 473 66 68 56

juwelen@nataschamattens.be

 

BTW: BE0632548678

Bijzondere vrijstellingsregeling kleine ondernemingen

Copyright © All Rights Reserved